Kaders en maskers toepassen

Kaders en maskers toepassen

Kaders en maskers kunnen worden toegevoegd aan afbeeldingen en invulvakken. Met kaders kun je de vorm van het afbeeldingsvak veranderen en het decoreren, wat erg handig is om elementen tegen de achtergrond te benadrukken. Met maskers kun je de rand van het afbeeldingskader vervagen, wat bijvoorbeeld gebruikt kan worden om overgangen te maken.

Kaders

Om een kader toe te voegen aan een afbeeldings- of opvulkader, selecteer je het en klik je op de knop Frame in het menu aan de rechterkant. Er verschijnen verschillende kaderopties in de rechterkolom. Klik op een van deze om het toe te passen op het geselecteerde element. Afhankelijk van het geselecteerde kader verschijnen er verschillende aanpassingsopties bovenaan het menu Frame. Je kunt gereedschappen vinden om de ondoorzichtigheid van het kader, de kleur, lijndikte, straal of uitlijning te wijzigen.

Image with a frame applied and frame tools displayed

Maskers

Scroll in het menu Frames naar beneden om de maskeropties te vinden. Klik op een van deze om het toe te passen op de afbeelding of het opvulvak. Net als bij kaders is het, afhankelijk van het geselecteerde masker, mogelijk om het doezelen te regelen door het naar wens te vergroten of te verkleinen.

Image with a mask applied and mask tools displayed

Kader of masker op meerdere elementen toepassen

Zodra je het kader of masker op een afbeelding of opvulvak hebt aangepast, is het mogelijk om het op meerdere elementen tegelijk toe te passen met de parameters die je hebt ingesteld. Selecteer de afbeelding of het invulvak met het kader of masker dat je wilt toepassen op de rest van de elementen. Bovenaan het menu Frame zie je de knop Naar alles. Als je hierop klikt, krijg je de optie om het kader en masker toe te passen op alle objecten op de huidige pagina of op alle objecten in het project. Als je op een van deze opties klikt, wordt het kader of masker toegepast op alle afbeeldingen en opvulvakken van de geselecteerde optie.

To all button shown from right column

Deze functie is ook beschikbaar door met de rechtermuisknop te klikken op de afbeelding of het invulvak dat het kader of masker bevat dat moet worden toegepast. Een menu met verschillende knoppen wordt geopend, je moet eigenschap toewijzen aan alle objecten op deze pagina of in dit project selecteren en op Frame klikken.

Image context menu

Als je klikt op Kader verwijderen in dit rechtsklikmenu of in het menu Kader in de rechterkolom, wordt het toegepaste kader of masker verwijderd uit de geselecteerde afbeelding of het geselecteerde invulvak.