Een artikel converteren

Een artikel converteren

Het is mogelijk om een foto-artikel te converteren nadat het is ontworpen. Dit kan erg handig zijn als je varianten in verschillende formaten wilt maken. Bijvoorbeeld als je een 30 x 30 Professional Line maakt en een kleinere 21 x 21 variant wilt om cadeau te geven. Een ander voorbeeld is als je een kalender ontwerpt, dan kan het handig zijn om verschillende varianten te maken om verschillende datums op te nemen.

Wanneer het te converteren project wordt geopend in de Ontwerper, verschijnt er in de rechterkolom een knop met het label Artikel. Als je hierop klikt, worden verschillende parameters weergegeven die in het artikel kunnen worden gewijzigd, afhankelijk van het product dat je aan het ontwerpen bent. Als je bijvoorbeeld een Fotoboek ontwerpt, kun je het omslagoppervlak en de spreads wijzigen en een Cadeaubox toevoegen.

Article menu in designer

Om een artikel om te zetten in een ander artikel, bijvoorbeeld om het formaat van het Fotoboek te wijzigen, klik je rechtsonder op de knop Artikel omzetten. Er verschijnt een waarschuwing dat de wijzigingen die je gaat maken niet ongedaan kunnen worden gemaakt. Het is daarom raadzaam om het project op te slaan voordat je verder gaat.

Product selection window

Het converteren van een artikel heeft invloed op de positie en grootte van de foto's. Je kunt het beste een artikel kiezen met dezelfde beeldverhouding.

Converted article with Article right menu displayed

Zodra het te converteren artikel is geselecteerd, wordt het project geopend. Het nieuwe artikel moet worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat alles naar wens is. Als het gecontroleerd is, vergeet dan niet om het op te slaan met een andere naam. Dit onderscheidt het van het artikel dat je eerder hebt gemaakt.