Cliparts

Cliparts

Er is een uitgebreide selectie cliparts beschikbaar voor gebruik in je ontwerpen. Je kunt deze bekijken door te klikken op de knop Cliparts in het menu aan de rechterkant.

Cliparts menu in right column

Je kunt cliparts filteren op categorie door naar beneden te scrollen in het vak Categorie en een van de aangeboden categorieën te selecteren. Ze kunnen ook worden gefilterd door een trefwoord in te voeren in het vak Zoeken.

Cliparts Category and Search Box

Klik op het hartpictogram onderaan elke clipart om deze als favoriet op te slaan. Als het hartje is geactiveerd, wordt de clipart boven in het menu weergegeven. Dit kun je gebruiken om de meest gebruikte cliparts te selecteren zodat je ze snel kunt vinden.

Favourite Cliparts selected by heart icon

Om de clipart aan het fotoproduct toe te voegen, selecteer je de clipart door de muisknop ingedrukt te houden en deze naar het fotoproduct te slepen. De clipart wordt op het product geplaatst met de standaardinstellingen. Je moet de grootte en positie aanpassen aan je ontwerpbehoeften.

Als de clipart is geselecteerd, verschijnt er een menu boven met gereedschappen om de clipart te spiegelen. Door te klikken op Horizontaal spiegelen of Verticaal spiegelen wordt de clipart gespiegeld.

Clipart selected with tools on top and right column

Net als bij de rest van de objecten verschijnen er rechts knoppen met het bijbehorende gereedschap als de clipart is geselecteerd. De kleuren van de clipart kunnen worden aangepast door filters toe te passen. Zie het artikel Filters toepassen voor meer informatie. Vergeet niet dat het menu Positie de uitlijn-, laag- en ondoorzichtigheidsgereedschappen bevat.