Achtergronden

Achtergronden

Achtergronden kunnen worden toegevoegd aan je fotoproducten. In tegenstelling tot opvulvakken zijn achtergronden geen objecten die je kunt verplaatsen of van grootte kunt veranderen, maar worden ze ingesloten als de achtergrond van het fotoproduct. De verschillende opties voor het instellen van de achtergrond worden weergegeven door te klikken op de knop Achtergrond in het menu aan de rechterkant.

Menu Achtergrond in de rechterkolom

Bovenaan het menu Achtergrond vind je de knop Verwijderen om de achtergrond van je fotoproduct te verwijderen. Voor producten met meerdere pagina's, zoals Fotoboeken, kun je op Toepassen op alle pagina's klikken om de achtergrond op alle pagina's van het fotoproduct toe te passen. Als je op Alles verwijderen klikt, worden alle gebruikte achtergronden verwijderd.
Het is belangrijk om te weten dat achtergronden op beide zijden van een fotoproduct met meerdere pagina's worden toegepast. Als je de achtergrond voor een enkele pagina wilt aanpassen, moet je een opvulvak toevoegen en dit naar wens configureren.

Opvulvak als achtergrond voor één pagina

Net als de opvulvakken kunnen de achtergronden worden geselecteerd en geconfigureerd als Kleurverloop en Textuur. Je kunt ook Afbeelding selecteren voor achtergronden. Als je deze optie selecteert in het menu Achtergrond, verschijnt de knop Foto selecteren. Als je op deze knop klikt, open je een map op je apparaat om een achtergrondafbeelding te selecteren.

Afbeelding als achtergrond menu

Eenmaal geselecteerd, wordt de foto als achtergrond geplaatst. Het tabblad Afbeelding van het menu Achtergrond biedt opties voor het configureren van de achtergrondafbeelding.

Voorbeeld afbeelding als achtergrond

Met het veld Ondoorzichtigheid kun je instellen hoe transparant of ondoorzichtig de afbeelding wordt weergegeven. Als je op de knop Bijsnijden aanpassen klikt, verschijnt er een menu met bijsnijgereedschappen voor de achtergrondafbeelding. Net als bij andere afbeeldingen kun je verschillende acties uitvoeren:

  • De afbeelding opnieuw positioneren door op de knop met het kruisje te klikken.
  • Vergroot of verklein de afbeelding met behulp van de vergrootglaspictogrammen.
  • Activeer of deactiveer de beeldverbetering met de toverstafknop.
  • Spiegel de afbeelding horizontaal of verticaal.
  • Roteer de afbeelding 90 graden door op de bijbehorende knoppen te klikken.
  • Verwijder de afbeelding indien nodig.
  • Je kunt in dit menu ook de status van de beeldkwaliteit controleren. Voor de beste resultaten raden we aan om de afbeeldingskwaliteit in te stellen op zeer goed.

Alternatieve methode om afbeeldingen als achtergrond te gebruiken

Het is mogelijk om direct vanuit de linkerkolom afbeeldingen toe te voegen als achtergrond. Door met de rechtermuisknop te klikken op een afbeelding in dit menu worden verschillende opties weergegeven. Door te klikken op Als achtergrond wordt de geselecteerde afbeelding als achtergrond toegevoegd aan het fotoproduct.

Afbeelding invoegen als achtergrond vanuit linkerkolom

Als de afbeelding al in het fotoproduct is geplaatst, klik er dan met de rechtermuisknop op om alle beschikbare opties te zien. Klik op Afbeelding als achtergrond gebruiken om de afbeelding de achtergrond van het fotoproduct te maken.

Gebruik afbeelding als achtergrond van al geplaatste afbeelding

Om het menu met bijsnijdgereedschappen te openen, dubbelklik je op de achtergrondafbeelding of open je het menu Achtergrond in de rechterkolom, selecteer je het tabblad Afbeelding en klik je op de knop Bijsnijden aanpassen.

Afbeeldingsgereedschappen weergegeven over de achtergrondafbeelding