Zo krijgt u het gewenste kleuren resultaat

Saal Digital gebruikt een ICC-conform kleurbeheersysteem. Kleurprofielen in je bestanden worden herkend en in aanmerking genomen tijdens de productie. Wij zullen je bestanden nooit wijzigen of onnodige optimalisaties uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je bestanden precies zo worden verwerkt als jij wilt.

Belangrijk: Kalibreer je monitor en schakel beeldverbetering uit als die is ingeschakeld.

De optimale randvoorwaarden voor je Fotoafdrukken
Alleen door je monitor te kalibreren en te profileren krijg je de beste kleuren. Je kunt het resultaat al zien op je monitor.

Welk voordeel heeft kleurbeheer?

Een optimaal afdrukvoorbeeld krijg je door je vooraf ingestelde monitor en ons kleurbeheer te gebruiken - "What you see is what you get". In een ideale wereld werkt deze combinatie zo goed dat je bijna geen verschil merkt tussen wat je op je monitor ziet en het echte fotoproduct.

Maar dat kan alleen als bij de beeldweergave aan alle normen wordt voldaan.

Wat kan Saal Digital voor je doen?

 • Herhaalde dagelijkse kalibratie zorgt ervoor dat de geprofileerde machines binnen een kleine tolerantie werken.
 • De staat van het fotochemische proces wordt dagelijks gecontroleerd om schommelingen te compenseren voordat ze de kwaliteit van de foto's aantasten.
 • We hebben een ICC-profiel voor elke papiersoort die we leveren.
 • We gebruiken kleurbeheersoftware die de ingesloten kleurprofielen kan lezen en de beeldgegevens kan converteren voor een correcte kleurweergave op onze machines. Voor bestanden zonder ingesloten profielen wordt sRGB gebruikt als standaard kleurruimte.

Let op: Stuur ons altijd bestanden in JPG-formaat in plaats van TIFF, zodat de kleurprofielen correct kunnen worden herkend!

Wat moet je doen?

Verlichting
Zorg voor voldoende licht in de kamer. Helderheid en kleurtemperatuur moeten zo constant en reproduceerbaar mogelijk worden gehouden. Idealiter is het een niet-verblindende, afgesloten ruimte die niet wordt beïnvloed door veranderingen in het daglicht.

Monitor
De juiste voorinstelling van de monitor is de belangrijkste voorwaarde voor het kleurbeheer:

 • De helderheid van de monitor moet liggen tussen 90 en
  120 cd/qm
  .
 • De kleurtemperatuur moet worden ingesteld op 5.000 Kelvin (D50).
 • Het gamma van de monitor moet worden ingesteld op 2,2.

De monitor moet gekalibreerd worden om de juiste kleur en helderheid weer te geven.

Monitorkalibratie met kleurmeter
Professioneel kleurbeheer op hoog niveau is niet mogelijk zonder de juiste hardware. Er zijn veel betaalbare colorimeters op de markt die hun werk goed doen. Sommige leveranciers bieden een colorimeter aan met aanvullende software waarmee je een ICC-profiel van je monitor kunt maken. Dit kan een goed alternatief zijn voor de aanschaf van een nieuwe en dure monitor.

Nu ontwerpen
Nu ontwerpen