Zo krijgt u het gewenste kleuren resultaat

Saal Digital gebruikt een ICC-compatibel kleurbeheersysteem. Kleurprofielen, die in je bestanden zijn ingesloten, worden herkend en in aanmerking genomen tijdens de productie. Wij zullen nooit wijzigingen in je bestanden aanbrengen of onnodige optimalisaties uitvoeren. Zo kunnen we garanderen dat je bestanden precies volgens je eisen worden verwerkt.

Belangrijk: Kalibreer je monitor en schakel beeldverbetering uit als die is ingeschakeld.

De optimale voorwaarden voor je fotoafdrukken
Alleen door je monitor te kalibreren en te profileren krijg je de beste kleuren. Je kunt het resultaat al zien op je monitor.

Welk voordeel heeft kleurbeheer?

Een optimaal afdrukvoorbeeld wordt bereikt met behulp van je vooraf ingestelde monitor en ons kleurbeheer - "What you see is what you get". In een ideale wereld werkt deze combinatie zo goed dat je bijna geen verschil merkt tussen de weergave op de monitor en het echte fotoproduct.

Maar dat kan alleen als bij de beeldweergave aan alle normen wordt voldaan.

Wat kan Saal Digital voor je doen?

 • Door elke dag herhaaldelijk te kalibreren, verzekeren we dat de geprofileerde machines binnen een kleine tolerantie werken.
 • De conditie van het fotochemische proces wordt dagelijks gecontroleerd om schommelingen te compenseren voordat de kwaliteit van de foto's wordt aangetast.
 • Voor elk type papier dat we leveren hebben we een ICC-profiel klaarliggen.
 • Toepassing van een kleurbeheersoftware, die de ingesloten kleurprofielen kan lezen en de beeldgegevens kan converteren voor de juiste kleurweergave op onze machines. Voor bestanden zonder ingesloten profielen wordt sRGB toegepast als standaard kleurruimte.

Let op: Stuur ons altijd bestanden in jpg-formaat in plaats van tiff, zodat de kleurprofielen correct kunnen worden herkend!

Wat moet je doen?

Verlichting
Zorg voor voldoende licht in de kamer. De helderheid en kleurtemperatuur moeten zo mogelijk constant en reproduceerbaar worden gehouden. Idealiter is het een verblindingsvrije en gesloten ruimte, die niet wordt beïnvloed door het veranderende daglicht.

Monitor
De juiste instelling van de monitor is de belangrijkste voorwaarde voor het kleurbeheer:

 • De helderheid van de monitor moet liggen tussen 90 en
  120 cd/qm
  .
 • De kleurtemperatuur moet worden ingesteld op 5.000 Kelvin (D50).
 • Het gamma van de monitor moet worden ingesteld op 2,2.

De monitor moet gekalibreerd worden om de juiste kleur en helderheid weer te geven.

Monitorkalibratie met kleurmeter
Professioneel kleurbeheer op hoog niveau is niet mogelijk zonder de juiste hardware. Voor ongeveer £ 200 zijn er genoeg oplossingen beschikbaar. Bij sommige aanbieders kun je een kleurmeetapparaat krijgen met aanvullende software, waarmee je een ICC-profiel van je monitor kunt maken. Zo'n apparaat kan een goed alternatief zijn voor een nieuwe en dure monitor.

Nu ontwerpen
Nu ontwerpen