Elektronische proef

De softproof/elektronische proef is in Lightroom vanaf versie 4 voor RGB beschikbaar.

Softproof/elektronische proef in Lightroom (vanaf versie 4)

Download U allereerst het betreffende profiel voor uw product, elk ICC-profiel is gezippt.

Ga hier naar de ICC-profiel overzichtspagina

Let op: De kleurprofielen voor wanddecoratie (Acrylglas, Alu Dibond, Hardschuimplaat, GalleryPrint, Canvas), evenals voor gedrukte producten en voor alle kaarten kunnen niet getoont worden omdat dit CMYK profielen zijn. Indien u de elektronische proef-functie in oudere versies voor de genoemde producten gebruiken wilt, dan vragen wij u om Photoshop te gebruiken. De fotobestanden moeten echter altijd in RGB opgestuurd worden.

1. Profiel installeren

Na het downloaden moet u het profiel eerst uitpakken en dan importeren:

• MAC OS X: Bestanden in Map/bibliotheek/ColorSync/Profiel kopiëren.
  • Windows: Met de rechtermuisknop op het bestand klikken en dan "profiel installeren" uitkiezen

2. Voorbereidingen treffen

Kies in Lightroom bovenin de taakbalk rechts voor "Ontwikkelen" en vink de checkbox links onder aan bij elektronische proef. De achtergrond kleur veranderd dan naar wit en toont u zodoende aan dat u zich in de electronische proef bevindt. Daarnaast verschijnt boven rechts de bijschrift "Voorvertoning van proefexemplaar".

Elektronische proef

Elektronische proef

Elektronische proef

3. Electronische proef gebruiken

Vervolgens kunt u in het menuveld "Elektronische proef" boven rechts uw instellingen kiezen.
Let hierbij op, welk product u bestellen wilt, kies het bij uw product behorende profiel en de correcte "prioriteit" uit! Daarnaast dient u erop te letten dat de vinken bij "papier en drukkleur simuleren" aangevinkt of niet aangevinkt moet zijn. De informatie hiervoor vindt u in de bovenstaande tabel.

4. Voltooide afbeelding exporteren

Wanneer uw beeld met de Softproof correctie naar wens is afgebeeld, dan kunt u uw beeld exporteren. Gaat u naar Bestand > Exporteren en vul hier de gewenste instellingen in.

Let hierbij op, dat bij de bestandsinstellingen onder kleurruimte een RGB kleurruimte gekozen moet worden en niet het SaalDigital profiel instelt mag worden.

Elektronische proef

5. Afbeeldingen bij Saal Digital bestellen

Als laatste kunt u uw beelden met de software of via de online direct-upload bestellen.