monitor kalibreren

De monitor zou op een kleurtemperatuur van 5000 Kelvin (D50) ingesteld moeten worden. Belangrijk is ook dat de papierafdruk of het afgeronde product onder dezelfde lichttemperatuur (5000 Kelvin) vergeleken wordt. 5000 Kelvin (D50) is de standaard in de industrie.

Vaak wordt ook 6500 Kelvin gebruikt, deze kleurtemperatuur is echter iets koeler (blauwer) en verstoort hierdoor het resultaat.

Kelvin is een meeteenheid voor temperaturen. D50 staat voor Daylight 5000 Kelvin. D65 betekent een temperatuur van 6500 Kelvin en is duidelijk blauwer dan D50.

Samenvatting kalibratie:

Voor een goed functionerend kleurenmanagement is een correcte instelling van uw monitor belangrijk:

• De helderheid van de monitor moet op een waarde van tussen de 90 en 120 candela/qm ingesteld worden.
  • De kleurtemperatuur moet op 5000 Kelvin (D50) ingesteld zijn.
  • De Gammawaarde moet op 2.2 ingesteld worden.