ICC-profiel in Photoshop installeren

Ons ICC-profiel is uitsluitend voor de softproof in Photoshop of Lightroom gedacht, het profiel mag NIET in het bestand worden ingesloten.

ICC-profiel voor de soft-proofing  (electronische proef) in Photoshop installeren

Download u eerst het benodigde profiel voor uw product (zie de tabel hieronder). Het ICC-profiel ist gezipt.

1. Profiel installeren

Nadat u het profiel heeft gedownload moet u de gedownloade ZIP uitpakken en vervolgens importeren.

• MAC OS X: Gegevens in directory /Library/ColorSync/Profiles kopiëren.
  • Windows: met de rechter muisknop op het bestand klikken en dan "profiel installeren" kiezen.

2. Softproof juist instellen

Opent u nu de gewenste afbeeling in Photoshop. De softproof kunt u via "Weergave -> Instellen proef -> Aangepast" instellen.

ICC-profiel in Photoshop installeren

In het geopende venster "Drukproefvoorwaarde aanpassen" moet u nu de benodigde noodzakelijke instellingen voor uw product instellen. In het tekstveld "Te simuleren apparaat" wordt het profiel getoond dat u heeft gekozen. De juiste instellingen vindt u in de tabel hieronder.

ICC-profiel in Photoshop installeren

Stelt u de juiste opties voor elke product en profiel in. Voor elk product hebben wij een eigen ICC-profiel. Klikt u op de volgende link om na het overzicht met alle ICC-profielen te komen.

Hier gaat u naar het overzicht met de  ICC- profielen

Wanneer u alle opties juist heeft ingesteld, bevestigt u met "OK". U kunt de instellingen ook opslaan wanneer u op de button "Opslaan..." klikt. Wanneer u op opslaan geklikt heeft, wordt wanneer u de volgende keer opent het passende profiel met de juiste instellingen direct weergegeven.

3. Proef toepassen

Via "Weergave -> Kleuren proefdruken" kunt u uw afbeelding met en zonder kleurproef weergeven. Als alternatief kunt u de proef met de toetsenbord-sneltoets-combinatie "STRG + Y" bij Windows en "CMD + Y" bij Mac in - en uitschakelen.

ICC-profiel in Photoshop installeren

Opgelet: "Acrylglas", "Alu-Dibond", "Forex", "Fotokalender_gedrukt", "Wenskaarten_classic", "Wenskaarten_parelmoer" en"Wenskaarten_gestructureerd" szijn met CMYK-profielen. CMYK wordt gesimuleerd! De afbeelding/opname-gegevens moeten in RGB worden toegestuurd.

Wilt u nog wijzigingen aanbrengen? Dan kunt u dit in de electronische proef-weergave (soft-prooving) doen.

4. Eindresultaat - afbeelding opslaan

Als u met uw afbeeling/opname tevreden bent, kun u deze opslaan en vervolgens in de Saal Digital Design Software bestellen. Opgelet! U mag het proef-profiel in het bestand niet als kleurprofiel insluiten.

Voorbeeld voor SaalDigital_SoftProof_Fuji:

ICC-profiel in Photoshop installeren