Grijswaarden beelden

Wanneer u een afbeelding met pure grijswaarde in uw fotoproduct wilt gebruiken, dan kunt u dit als beste zo voorbereiden:

• Uw beeld moet een kleurinstelling sRGB of Adobe RGB (1998) hebben, zend ons alstublieft geen beeld/foto met kleurinstelling  "Gray Gamma X.X" toe.
  • Indien uw beelden in kleurrumte Gray Gamme zijn dan zet die om naar sRGB zoals hieronder beschreven.
  • Let er op dat de kleurinstelling in uw zwart-wit beeld in consistente kleurruimte sRGB zijn.

Voorbeeld: Een pure witte kleur zou kleurwaarde  R 255 G 255 B 255 moeten hebben. Middel grijs zou de kleuren R 150 G 150 B 150 moeten hebben. Wanneer hier een afwijking in is bijvoorbeeld R 150 G 152 B 151, dan kan bij de productie van uw foto's een kleurzweem ontstaan.

Correcte kleurwaarden

Grijswaarden beelden

Kleurzweem bij de uiteindelijke foto's

Grijswaarden beelden

Correcte conversie

Wanneer u een RGB beeld heeft waarvan de grijswaarden afwijken (bijvoorbeeld: R 150 G 152 B 151) dan volg alstublieft de volgende stappen. (voorbeeld programma Photoshop)

1. Photoshop openen
  2. Beeld openen
  3. "Bewerken" > "In Profil umwandeln ", als Zielfarbraum "Graustufen-Arbeitsfarbraum - Gray Gamma 2.2" wählen und mit "OK" bestätigen
  4. Jetzt ist das Bild ein reines Graustufenbild
  5. "Bearbeiten" > "In Profil umwandeln ", als Zielfarbraum "sRGB IEC61966-2.1" wählen und mit "OK" bestätigen.
  6. Datei als jpg abspeichern und in Ihr Fotoprodukt einfügen